Manapság nagy kedvenc, sokat készítem ezt a zabkekszet. Tökéletes rohanós napokra, a reggeli kávé mellé, főétkezések között, vagy az édesség iránti vágy leküzdésére:) 

A zab egy remek alternatíva a finomított liszt helyettesítésére. Bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, gyorsan eltelít, rostban gazdag élelmiszer. 

 

Aszalt gyümölcsös zabkeksz

 

 

Hozzávalók

  • 220 g apró szemű zabpehely
  • 1 banán
  • 1 alma
  • 3 ek olaj (olíva, kókusz)
  • 1/4 tk. só
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1/4 tk. szerecsendió
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 20 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés

A banánt villával pépesre törjük, az almát lereszeljük. A banánt a reszelt almával, olajjal, szódabikarbónával és a fűszerekkel elkeverjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a felaprított aszalt gyümölcsöt. Jól összekeverjük és kb. 1 evőkanálnyi mennyiségből nedves kézzel pici korongokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 20 percig sütjük. 

 

Egészségetekre!:)