Hozzávalók:

2 nagyobb édesburgonya

3 db cékla

3 db répa

1 fej lilahagyma

4 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olivaolaj

fűszerek: só, bors, rozmaring

 

Az édesburgonyát, céklát, hagymát pucolás után közepes darabokra vágom, a répát megpucolom és ujjnyi vastagságra felkarikázom. A fokhagymával együtt minden mehet egy tepsibe. Az olivaolajba keverem a fűszereket - nálam: só, rozmaring kb. egy kiskanálnyi, bors 1/4 kiskanál. A fűszeres egyveleget ráöntöm a zöldségekre és jól összekeverem. Alufóliával letakarva 200 fokon 60-70 percig sütöm.

 

 

Ha egyedül eszem, akkor nálam jócskán marad belőle, így a következő napokban alapanyagnak felhasználom:)

  1. lehetőség: a maradékhoz adsz egy kis felaprított salátát - nálam a fejes-, és rómaisaláta a favorit:) - egy fél/teljes konzerv csicseriborsót - ezt én sütőben 200 fokon 15 percig szoktam sütni. Ha nem rakod a salátához az egészet, akkor tökéletes lesz levesbetétnek - és a végén az egészhez szoktam csinálni egy tahinis öntetet - tahini+olaj (oliva/szezámmag/lenmag)+fűszerek (itt maradok az eredeti só,bors, rozmaring kombónál)
  2. lehetőség: a maradékot tejszínnel/kókusztejjel aprítógépben krémesíted és mehet valamilyen tésztára

 

Szeretem recept, mert több napra biztosítva van az ellátmány:)