Hozzávalók

2 közepes méretű padlizsán

500 g paradicsomszósz

200 g tofu - készítheted csirkehússal is

2 evőkanál sörélesztő pehely - helyettesíthető parmezánnal

1 evőkanál olivaolaj

1 kiskanál só, bazsalikom, oregánó

1/4 kiskanál bors

4 gerezd fokhagyma

 


A padlizsánt hosszában bevágdosod

 

Összekevered a paradicsomszószt a sörélesztő pehellyel, olajjal, fűszerekkel majd a padlizsán bevágdosott részeit jól bekened a fűszeres szósszal. A maradék szószt ráöntöd a padlizsán tetejére.

 Előmelegített 180 fokos sütőben 60 percet sütöd. 

Én most tofuval készítettem, amit kisebb kockákra vágtam, meglocsoltam olivalolajjal és szójaszósszal, majd serpenyőben kisütöttem. Választhatsz más fűszerezést is a tofunak vagy helyettesítheted csirkehússal.

 Jó étvágyat!:)